Když cesta za vizí drhne

DSC09263Naše vize je jasná. Postavily jsme značku Life Designer na diskové vazbě a vytváření produktů na míru. Už od počátku jsme chtěly vytvářet produkty, které budou motivační, praktické, krásné a hlavně - přizpůsobí se jedinečným potřebám každého uživatele.

 

Rok 2020 nám ukázal, že diář na míru je opravdu to, o co naši zákazníci stojí, a proto jsme si na rok 2021 odhodlaně naplánovaly velké množství novinek, které rozšíří možnosti výběru a individualizace. Vždycky od našich zákazníků vítáme zpětnou vazbu a pečlivě si všechny připomínky zapisujeme, a i naše potřeby se v čase mění. A tak zdrojů pro nové nápady a vylepšení máme stále dost a dost. S novým rokem tedy přišly velké plány, tentokrát to bude ONO!

 

Do srpna jsme makaly pilně jako včeličky. Vytvořily jsme nová kalendária, vylepšily jsme i některá stará kalendária, vytvořily jsme nové obaly, dokonce jsme daly dohromady i nový formát diáře a nakonec jsme stvořily i úplně nové produkty - fotoalba na míru! Odvedly jsme kus práce! Trvalo nám to jako každý rok zhruba o třetinu delší dobu, než jsme měly v plánu. ☺️ A abych řekla pravdu, stihly jsme asi tak polovinu toho, co jsme měly v úmyslu. Ale… pro letošek jsme měly hotovo. Podklady byly připravené, otestované, vše spočítané. Teď už to JEN vyrobit a JEN začít prodávat. 

 

DSC09093V září jsme spustily předprodej a čekaly, až nám začnou chodit hotové komponenty k našim diářům, a budeme moci vesele odesílat. Diáře vytváříme ručně v naší dílně a skládáme je z mnoha komponentů od zhruba devíti dodavatelů. Dodací lhůta většiny komponentů je 2-3 týdny.

 

No, co vám budu povídat… kdo u nás nakupoval už v září, tak to dobře ví… Každý týden telefon od jednoho nebo dvou dodavatelů, že je ve výrobě zásadní kiks a dodací lhůta se o týden prodlouží. Výroba některých komponentů se postupně protáhla až na 6-7 týdnů. Když už něco bylo vyrobené včas a chtěly jsme bouchat rychlý špunty, bylo to vyrobené špatně. Takže další kolečko čekání.

 

Všechno to bylo v době, kdy jsme měly veškeré síly a čas upínat do marketingové kampaně a do toho, abychom vám ukázaly a odprezentovaly veškerou naši práci za první polovinu roku…

 

 DSC00074_korJeště to nebylo zmíněno, ale já i mamka máme k Life Designeru ještě běžnou práci na “plný úvazek”. Já do toho dva malé špunty, se kterými to teď táhneme ve třech. Pozdě, ale přeci, nám došlo, že si musíme pořídit posily, abychom podzim přežily ve zdraví. Pustily jsme se do rozšiřování týmu jak ve výrobě, tak v administraci, což vyžadovalo obrovskou časovou investici. Prodej byl opět na druhém místě. Na prvním bylo uklidnit a uspokojit naše zákazníky, kteří povětšinou byli ještě stále trpěliví a čekali.

 

Shánění a zaučování nových lidí v období největší smršti a fuck-upů není nejlepší nápad (jen kdyby to tak někdo z vás plánoval). Nicméně jsme měly obrovské štěstí a dvě nové členky našeho týmu, které nastoupily během té největší bouře, celé toto období ustály a DOKONCE se jim s námi líbí a jsou spokojené! S velkou úlevou jim postupně předáváme práci, na kterou jsme už samy nestačily a která nás brzdila v kontaktu s lidmi.

 

DSC_0101_orez

Cesta loňskou sezónou byla prostě krkolomná, a věřím, že pro spoustu našich zákazníků i nepříjemná. S jistým pocitem zadostiučinění  můžu říct, že do Vánoc všichni, kteří potřebovali, měli své diáře (či fotoalba) doma a mohli nadělovat pod stromečkem radost sobě či svému blízkému. A to je výsledek, který za odměnu hřál o Vánocích nás.

 

Dnes se díváme do nového roku s nadšením a hlavně s týmem! Máme opět velké plány, ale ze svých chyb se musíme poučit a snažíme se být v našich plánech realistické. Učíme se lépe plánovat čas a termíny, rozdělovat úkoly jak jen to jde a nesnažit se za každou cenu všechno hecovat. Podzim byl opravdu nebezpečně náročný a máme velké štěstí, že se nám tu zatáčku podařilo vybrat. Chceme, aby pro nás byl Life Designer především radost. Radost ze skvělého produktu a služby a radost z toho, že nás to zkrátka baví.

 

Děkujeme všem našim trpělivým zákazníkům a držte nám palce! Letos v tom chceme být mnohem více s vámi! ❤️

 

Autorka článku: Hanka